Yükleniyor...
Blog

Pretraga proizvoda

Završen sedmi Međunarodni festival književnosti Bookstan

Sedmi po redu Međunarodni festival književnosti Bookstan održan je od 6. do 9. jula u unutrašnjoj bašti knjižare Buybook u..

Pročitajte više
"Ljudske stvari" Karine Tuil uskoro u prodaji

Farelovi su moćan par. Jean je slavni francuski politički novinar; njegova supruga Claire poznata je po svom feminističkom angažmanu. Njihov sin s..

Pročitajte više
"Pogrešan kraj teleskopa" Rabiha Alameddina uskoro u prodaji

Libanka Mina Simpson, liječnica, stiže u zloglasni izbjeglički kamp Moria na Lezbosu nakon što je u Grčku pozove prijateljica koja tamo vod..

Pročitajte više
"Divni svijete, gdje si" Sally Rooney uskoro u prodaji

Alice, spisateljica, upoznaje Felixa, koji radi u skladištu, i pita ga bi li želio s njom otputovati u Rim. U Dublinu, njena najbolja prijatel..

Pročitajte više
Tražimo lektore

Izdavačka kuća Buybook je u potrazi za honorarnim saradnicima lektorima. Ukoliko smatrate da ste vi prava osoba, molimo vas da CV pošaljete n..

Pročitajte više
"Na pogrešnom tragu" Henninga Mankella uskoro u prodaji

Roman Na pogrešnom tragu iz pera Henninga Mankella, najčitanijeg švedskog pisca krimića, donosi novi uzbudljivi slučaj inspektora Wal..

Pročitajte više
"Mala žaba" Jakoba Martina Strida uskoro u prodaji

Jakob Martin Strid (Kopenhagen, 1972) danski je karikaturist, pisac i ilustrator, posebno priznat kao autor knjiga za djecu. Za svoj rad osvojio je br..

Pročitajte više
"88" Nadije Rebronje uskoro u prodaji

Klavir obično ima 88 tipki, 52 bijele i 36 crnih, iz kojih proizlazi 88 tonova. Pijanist u pravilu čita 88 nota. Ovih 88 mikroproza istovremeno čin..

Pročitajte više
"Polje kruški" Nane Ekvtimishvili uskoro u prodaji

Nana Ekvtimishvili, rođena 1978. godine u Tbilisiju, gruzijska je spisateljica i režiserka. Tinejdžerske godine obilježili su joj turbulentni poli..

Pročitajte više
Buybook poklanja 20% popusta najbržim kupcima

Izdavačka kuća Buybook najbržim kupcima na web shopu poklanja 20% popusta na ukupnu narudžbu. Vaučer koji koristite pri kupovini je BUYBOOK. P..

Pročitajte više
Tražimo prevodioce s norveškog jezika

Izdavačka kuća Buybook je u potrazi za prevodiocima s norveškog jezika. Ukoliko smatrate da ste vi prava osoba, molimo vas da CV pošal..

Pročitajte više
"Nigdjezemska" Ahmeta Ümita uskoro u prodaji

Gotovo dvadeset godina nakon Bajke u bajci, Ümitove prve knjige namijenjene mlađim čitaocima, objavljena je Nigdjezemska. Inspiraciju..

Pročitajte više
"Apeirogon" Columa McCanna uskoro u prodaji

  Basam Aramin je Palestinac. Rami Elhanan je Izraelac. Žive u svijetu sukoba koji boji svaki aspekt njihovih života, od cesta kojima smiju ..

Pročitajte više
Repeša, Nezirović, Blažević i Kabil u užem izboru za Frica

U uži izbor za nagradu Fric ušlo je 13 autora. Među njima su i Buybookovi autori i autorice – Adnan Repeša s romanom "Iza &..

Pročitajte više
"Perina" Gorana Sarića uskoro u prodaji

Goran Sarić (Konjic, 1959) pjesnik, prozaista i prevodilac. Objavio više knjiga poezije i proze, među kojima i slijedeće: Naprijed u ka..

Pročitajte više
"Priča o pudingu" Şebnem İşigüzel uskoro u prodaji

Djevojčica ulazi u stan, a iza vrata je riječima Dobro došla dočekuje majka. Njihov komšija, gospodin Kameleon, gaji sumnju..

Pročitajte više
"Bračni portert" Maggie O'Farrell uskoro u prodaji

Maggie O’Farrell, rođena 1972. godine u Sjevernoj Irskoj, jedna je od najčitanijih savremenih autorica. Njeni romani, među kojima se posebno ..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autora Gorana Sarića

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj? Za razliku od većine mojih do sad objavljenih knjiga poezije – a imam ih ukupno o..

Pročitajte više
10 najčitanijih Buybookovih naslova u 2022.

1.Otok nestalih stabala, Elif Safak Kipar, 1974. Dvoje tinejdžera – Kostas, Grk i hrišćanin, i Defne, Turkinja i muslimanka, na supr..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autora Zlatana Nezirovića

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj? Prvih par priča, od kojih će neke kasnije postati dio „Pionirska dolina, Sarajev..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autoricu Nadiju Rebronju

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj? Knjiga je, notu po notu, nastajala postepeno od 2016. do 2021. godine, kada je zaokruže..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autoricu Eminu Žunu

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj?  Prva verzija romana je nastala prije nekoliko godina, a posljednja prošle g..

Pročitajte više