Yükleniyor...
Blog

Pretraga proizvoda

Završen sedmi Međunarodni festival književnosti Bookstan

Sedmi po redu Međunarodni festival književnosti Bookstan održan je od 6. do 9. jula u unutrašnjoj bašti knjižare Buybook u..

Pročitajte više
"Ljudske stvari" Karine Tuil uskoro u prodaji

Farelovi su moćan par. Jean je slavni francuski politički novinar; njegova supruga Claire poznata je po svom feminističkom angažmanu. Njihov sin s..

Pročitajte više
"Pogrešan kraj teleskopa" Rabiha Alameddina uskoro u prodaji

Libanka Mina Simpson, liječnica, stiže u zloglasni izbjeglički kamp Moria na Lezbosu nakon što je u Grčku pozove prijateljica koja tamo vod..

Pročitajte više
"Divni svijete, gdje si" Sally Rooney uskoro u prodaji

Alice, spisateljica, upoznaje Felixa, koji radi u skladištu, i pita ga bi li želio s njom otputovati u Rim. U Dublinu, njena najbolja prijatel..

Pročitajte više
"Na pogrešnom tragu" Henninga Mankella uskoro u prodaji

Roman Na pogrešnom tragu iz pera Henninga Mankella, najčitanijeg švedskog pisca krimića, donosi novi uzbudljivi slučaj inspektora Wal..

Pročitajte više
"Mala žaba" Jakoba Martina Strida uskoro u prodaji

Jakob Martin Strid (Kopenhagen, 1972) danski je karikaturist, pisac i ilustrator, posebno priznat kao autor knjiga za djecu. Za svoj rad osvojio je br..

Pročitajte više
"88" Nadije Rebronje uskoro u prodaji

Klavir obično ima 88 tipki, 52 bijele i 36 crnih, iz kojih proizlazi 88 tonova. Pijanist u pravilu čita 88 nota. Ovih 88 mikroproza istovremeno čin..

Pročitajte više
"Polje kruški" Nane Ekvtimishvili uskoro u prodaji

Nana Ekvtimishvili, rođena 1978. godine u Tbilisiju, gruzijska je spisateljica i režiserka. Tinejdžerske godine obilježili su joj turbulentni poli..

Pročitajte više
Buybook poklanja 20% popusta najbržim kupcima

Izdavačka kuća Buybook najbržim kupcima na web shopu poklanja 20% popusta na ukupnu narudžbu. Vaučer koji koristite pri kupovini je BUYBOOK. P..

Pročitajte više
Tražimo prevodioce s norveškog jezika

Izdavačka kuća Buybook je u potrazi za prevodiocima s norveškog jezika. Ukoliko smatrate da ste vi prava osoba, molimo vas da CV pošal..

Pročitajte više
"Nigdjezemska" Ahmeta Ümita uskoro u prodaji

Gotovo dvadeset godina nakon Bajke u bajci, Ümitove prve knjige namijenjene mlađim čitaocima, objavljena je Nigdjezemska. Inspiraciju..

Pročitajte više
"Apeirogon" Columa McCanna uskoro u prodaji

  Basam Aramin je Palestinac. Rami Elhanan je Izraelac. Žive u svijetu sukoba koji boji svaki aspekt njihovih života, od cesta kojima smiju ..

Pročitajte više
Repeša, Nezirović, Blažević i Kabil u užem izboru za Frica

U uži izbor za nagradu Fric ušlo je 13 autora. Među njima su i Buybookovi autori i autorice – Adnan Repeša s romanom "Iza &..

Pročitajte više
"Perina" Gorana Sarića uskoro u prodaji

Goran Sarić (Konjic, 1959) pjesnik, prozaista i prevodilac. Objavio više knjiga poezije i proze, među kojima i slijedeće: Naprijed u ka..

Pročitajte više
"Priča o pudingu" Şebnem İşigüzel uskoro u prodaji

Djevojčica ulazi u stan, a iza vrata je riječima Dobro došla dočekuje majka. Njihov komšija, gospodin Kameleon, gaji sumnju..

Pročitajte više
"Bračni portert" Maggie O'Farrell uskoro u prodaji

Maggie O’Farrell, rođena 1972. godine u Sjevernoj Irskoj, jedna je od najčitanijih savremenih autorica. Njeni romani, među kojima se posebno ..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autora Gorana Sarića

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj? Za razliku od većine mojih do sad objavljenih knjiga poezije – a imam ih ukupno o..

Pročitajte više
10 najčitanijih Buybookovih naslova u 2022.

1.Otok nestalih stabala, Elif Safak Kipar, 1974. Dvoje tinejdžera – Kostas, Grk i hrišćanin, i Defne, Turkinja i muslimanka, na supr..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autora Zlatana Nezirovića

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj? Prvih par priča, od kojih će neke kasnije postati dio „Pionirska dolina, Sarajev..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autoricu Nadiju Rebronju

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj? Knjiga je, notu po notu, nastajala postepeno od 2016. do 2021. godine, kada je zaokruže..

Pročitajte više
Nekoliko pitanja za autoricu Eminu Žunu

Kako je nastajala knjiga i koliko dugo ste radili na njoj?  Prva verzija romana je nastala prije nekoliko godina, a posljednja prošle g..

Pročitajte više
Ahmići: Osam dana trinaestogodišnjeg Adnana Thomasa Obruče uskoro u prodaji

Ovo je priča o trinaestogodišnjem Adnanu. U vihoru rata u Bosni i Hercegovini svjedočio je brutalnom ubistvu svojih roditelja i sestre, a i s..

Pročitajte više
Damir Uzunović dobitnik Godišnje nagrade Društva pisaca

Sutra u 13 sati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH održat će se svečana dodjela Godišnje nagrade Društva pisaca..

Pročitajte više
Obrazloženje za dodjelu Godišnje nagrade Drušva pisaca iz oblasti poezije, proze i esejistike Damiru Uzunoviću za roman

Nakon pročitanih i detaljno analiziranih tekstova koje su pristigli na Konkurs za Godišnju nagradu Društva pisaca BiH, u vrlo jakoj kon..

Pročitajte više
"Pitajte Miječku" Jevgenije Kuznjecove uskoro u prodaji

Jevgenija Kuznjecova (1987) ukrajinska je autorica i prevoditeljica. Odrasla je u selu Homutinci u centralnoj Ukrajini. Diplomirala je na Kijevskom na..

Pročitajte više
Proširenje Međunarodnog festivala književnosti Bookstan

U 2023. godini, Međunarodni festival književnosti «Bookstan. No East. No West.» nastavlja graditi platformu za saradnju među kulturnim ..

Pročitajte više
"Vrata tajni" Ahmeta Umita uskoro u prodaji

Ili se predstavljaj onakvim kakav jesi, ili budi onakav kakvim se predstavljaš. Rumi   Vrata tajni su mnogo više od obi..

Pročitajte više
Pustite me da čitam! Anılija Basılıja uskoro u prodaji

Za koga su ove priče? Ove priče su za čitaoce koji traže svoja prava! Junaci knjige su slon Pjegica, gepard Repić, mrav Mravić, lama Galam..

Pročitajte više
"Nalin svijet" Deana Nicholsona uskoro u prodaji

Upoznajte Nalu, malu macu u velikoj avanturi. Kad je bila mače, Nala je zamišljala kako bi to bilo putovati svijetom. A kada upozna Deana, nje..

Pročitajte više
"Najusamljenija ajkula u moru" Johna Freemana uskoro u prodaji

Ava je usamljena. Kao mnoge grenlandske ajkule, ona živi već dugo. Toliko dugo da se ne može sjetiti odakle je niti šta se desilo s njenom p..

Pročitajte više
Bookstan 2023 / Intervju sa Zoranom Žmirićem

  Grozim se kolektivne retrovizor opsesije   Razgovarala: Ivana Golijanin U susret osmom Međunarodnom festivalu književnosti B..

Pročitajte više
Bookstan 2023 / Intervju s Rene Karabaš

Razgovarao: Matej Vrebac Rene Karabaš pseudonim je pod kojim piše i objavljuje Irena Ivanovna (1989), bugarska umjetnica, spisatelj..

Pročitajte više
Bookstan 2023 / Intervju s Oljom Savičević Ivančević

Od pisanja je gore samo nepisanje Književnost se može suprotstaviti političkom revizionizmu.   Razgovarala: Ivana Golijanin Olja S..

Pročitajte više
Bookstan 2023 / Intervju s Amilom Kahrović Posavljak

Bosanskohercegovačka književnica Amila Kahrović-Posavljak na ovogodišnjem Bookstanu predstavit će svoj treći roman u izdanju Buybooka. S a..

Pročitajte više
Završen osmi Međunarodni festival književnosti Bookstan

Ove godine pod nazivom „Imaginarni Balkan“, od 5. do 8. jula održan je osmi po redu Međunarodni festival književnosti Bookstan. U č..

Pročitajte više
IN MEMORIAM: Marko Vešović

Sa žalošću smo primili vijest da nas je napustio književnik i prijatelj Marko Vešović. Rođen je 1945. u selu Pape kod Bijelog Po..

Pročitajte više