Yükleniyor...
Blog

Pretraga proizvoda

Završen sedmi Međunarodni festival književnosti Bookstan

Sedmi po redu Međunarodni festival književnosti Bookstan održan je od 6. do 9. jula u unutrašnjoj bašti knjižare Buybook u..

Pročitajte više
"Ljudske stvari" Karine Tuil uskoro u prodaji

Farelovi su moćan par. Jean je slavni francuski politički novinar; njegova supruga Claire poznata je po svom feminističkom angažmanu. Njihov sin s..

Pročitajte više
"Pogrešan kraj teleskopa" Rabiha Alameddina uskoro u prodaji

Libanka Mina Simpson, liječnica, stiže u zloglasni izbjeglički kamp Moria na Lezbosu nakon što je u Grčku pozove prijateljica koja tamo vod..

Pročitajte više
"Divni svijete, gdje si" Sally Rooney uskoro u prodaji

Alice, spisateljica, upoznaje Felixa, koji radi u skladištu, i pita ga bi li želio s njom otputovati u Rim. U Dublinu, njena najbolja prijatel..

Pročitajte više
Tražimo lektore

Izdavačka kuća Buybook je u potrazi za honorarnim saradnicima lektorima. Ukoliko smatrate da ste vi prava osoba, molimo vas da CV pošaljete n..

Pročitajte više
"Na pogrešnom tragu" Henninga Mankella uskoro u prodaji

Roman Na pogrešnom tragu iz pera Henninga Mankella, najčitanijeg švedskog pisca krimića, donosi novi uzbudljivi slučaj inspektora Wal..

Pročitajte više
"Mala žaba" Jakoba Martina Strida uskoro u prodaji

Jakob Martin Strid (Kopenhagen, 1972) danski je karikaturist, pisac i ilustrator, posebno priznat kao autor knjiga za djecu. Za svoj rad osvojio je br..

Pročitajte više
"88" Nadije Rebronje uskoro u prodaji

Klavir obično ima 88 tipki, 52 bijele i 36 crnih, iz kojih proizlazi 88 tonova. Pijanist u pravilu čita 88 nota. Ovih 88 mikroproza istovremeno čin..

Pročitajte više
"Polje kruški" Nane Ekvtimishvili uskoro u prodaji

Nana Ekvtimishvili, rođena 1978. godine u Tbilisiju, gruzijska je spisateljica i režiserka. Tinejdžerske godine obilježili su joj turbulentni poli..

Pročitajte više