Pretraga proizvoda

photo

"Ljudske stvari" Karine Tuil uskoro u prodaji

Farelovi su moćan par. Jean je slavni francuski politički novinar; njegova supruga Claire poznata je po svom feminističkom angažmanu. Njihov sin studira na prestižnom američkom univerzitetu. Čini se da im sve ide od ruke. Ali jedna optužba za silovanje poljuljat će tu savršenu društvenu konstrukciju.

Seks i izazov uništenja, seks i njegov divlji poriv u središtu su ovog moćnog romana u kojem Karine Tuil propituje svijet današnjice, ogoljuje nemilosrdnu pravosudnu mašineriju i suočava nas s vlastitim strahovima. Jer, ko može biti siguran da jednog dana neće i sam upasti u istu zamku?  

 

“Pišući o slučaju silovanja u visokom društvu, Karine Tuil stavlja fokus na epohu u kojoj živimo, uhvativši duh vremena precizno poput vezilje. Balzakovski roman društvene kritike žigosan vrelim željezom napretka.”

Le Point

 

Ljudske stvari su maestralan roman koji ukazuje na pogoršanje odnosa između muškaraca i žena, kao i na nepredvidljivi karakter seksualnosti. Neumoljiva slika savremenog društvenog nasilja.”

L’Obs

 

Ljudske stvari briljantno sažimaju svu priču o prevarama i zloupotrebi moći koje su produkt našeg vremena. Pariška lomača taštine.”

Le Figaro Magazine

Follow Us :

Novosti

Više