Pretraga proizvoda

photo

"Živjeti marketing : kako da marketing radi za, a ne protiv vas?" Amera Pašića uskoro u prodaji

Amer Pašić za sebe voli reći da je zaljubljenik u marketing i to od „malih nogu“ svoje karijere. Sada već davne 2002. godine počinje njegov dodir s branšom i angažman u medijskoj industriji koji će se potom proširiti na oblast marketinga i prodaje. U bogatom i raznovrsnom dvodecenijskom iskustvu kreirao je, producirao i implementirao veliki broj uspješnih marketinških i prodajnih planova i kampanja. Nakon serijala stručnih članaka na osobnom blogu (www.marketingandliving.com) te nekoliko izdanih stručnih publikacija u elektronskom formatu, Živjeti marketing je prvijenac autora, svojevrstan nastavak njegovog djelovanja sada i u printanom formatu.

Živjeti marketing je priručnik − kako za marketinške stručnjake, tako i za laike – o načinima primjene marketinških metoda na raznovrsne izazove poslovnog okruženja. Živjeti marketing ide i korak dalje, polučujući svjetonazor nadahnut idejom marketinga kao životnog stila, kao umijeća zauzimanja za vrijednosti koje znače nama i našoj zajednici u savremenom svijetu.

 

"(…) Živjeti marketing [je] prva knjiga ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Knjige iz marketinga na BHS jezicima napisane su uglavnom u udžbeničkom formatu. No, s kojim izazovima se marketinška teorija suočava u praksi, šta mogu biti prepreke njenoj primjeni i kako izgleda njena implementacija začinjena emocijama koje jedan marketinški profesionalac ima prema marketingu, to do sada nismo imali priliku pročitati. (…) Živjeti marketing je iskreno ljudsko svjedočanstvo o marketinškoj profesiji te stoga predstavlja vrijedan izvor spoznaja i saznanja."

Doc. dr. Denis Berberović

Follow Us :

Novosti

Više