Yükleniyor...
Blog

Pretraga proizvoda

Bookstan u Centru

Izdavačka kuća Buybook će za vrijeme Sarajevo Film Festival, šesnaestog, sedamnaestog i osamnaestog augusta, organizovati promocije knjiga &..

Pročitajte više
Odlomak iz romana "Madžun" Vlade Uroševića

Djed često priča o nekom vladaru koji se zvao Tutankamon i čije je bogatstvo, kako on kaže, “otkriveno potpuno slučajno usred egipatske pus..

Pročitajte više
Odlomak iz romana "Ljudske stvari" Karine Tuil

Šta tražiš? Poluautomatsku? Sačmaricu? Ovo je Beretta 92. Jednostavna za upotrebu. Možeš uzeti i Glock 17, generacija 4, devet..

Pročitajte više
Ivana Golijanin o romanu "Moja (sa)osjećanja" Dulce Marije Cardoso

”Što više želimo da pobjegnemo od života koji imamo, to se on više lijepi za nas.” Dulce Maria Cardoso, “M..

Pročitajte više
Odlomak iz romana "Polje kruški" Nane Ekvtimishvili

U predgrađu Tbilisija, gdje je većina ulica bez imena i gdje se čitava naselja sastoje samo od sovjetskih visokih nebodera grupisanih u blokove, a ..

Pročitajte više
Odlomak iz romana "Pogrešan kraj teleskopa" Rabiha Alameddina

Ti, pisac Vremenska prognoza za taj dan bila je pretežno vedro s iznenadnim pljuskovima. Emma je rekla da nešto južnije pristiže nekoliko..

Pročitajte više
Intervju s Dulce Marijom Cardoso

Sva su naša sjećanja haotična   Razgovarala: Ivana Golijanin Kao dio projekta Kreativne Evrope „100 godina evropske knji�..

Pročitajte više
Buybook na Interliberu

Izdavačka kuća Buybook i ove godine će na zagrebačkom sajmu Interliber, u paviljonu 6, predstaviti svoja izdanja. Kada govorimo o domaćim autorim..

Pročitajte više
Sa(n)jam knjige u Istri

1. decembar 11:00 sati, DHB, Kavana Mozart "Doručak s autorom" Semezdin Mehmedinović Voditelj: Aljoša Pužar 17:00 sati, DHB..

Pročitajte više
Noć knjige u Buybooku

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na tradicionalnu Noć knjige koja će se održati 26. 12. u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari Buybook. Tim povodom ć..

Pročitajte više
Dan žena u Buybooku

Poštovani kupci, od 6. do 8. marta u Buybook knjižarama u Sarajevu i Tuzli kao i na web shopu (uz kod: danžena20) iskoristite 20% popusta na ..

Pročitajte više
Promocija zbirke "Perina" Gorana Sarića

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na promociju zbirke poezije "Perina" Gorana Sarića koja će se održati u četvrtak, 16. marta, s početkom..

Pročitajte više
Proljeće u Buybooku

Dragi naši, druga polovina aprila i ove će godine tradicionalno biti u znaku manifestacije “Proljeće u Buybooku”. Ovogodi&s..

Pročitajte više
Poziv za dodjelu stipendije za mlade književne kritičar(k)e, kolumnist(ic)e, novinar(k)e i student(ic)e

POZIV ZA DODJELU STIPENDIJE ZA MLADE KNJIŽEVNE KRITIČAR(K)E, KOLUMNIST(IC)E, NOVINAR(K)E I STUDENT(IC)E   Izdavačka kuća Buybook �..

Pročitajte više
Poziv na pres-konferenciju povodom Međunarodnog festivala Bookstan

Direkcija Međunarodnog festivala književnosti Bookstan sa zadovoljstvom Vas poziva na pres-konferenciju na kojoj će biti predstavljen program osmog..

Pročitajte više
Bookstan 2023

Od 5. do 8. jula u Sarajevu će se održati osmi po redu Međunarodni festival književnosti Bookstan. Festival je zamišljen kao prostor povezi..

Pročitajte više
Bookstan u Centru

Sa zadovoljstvom vas i ove godine pozivamo na Bookstan u Centru koji će se održati od 11. do 18. augusta. Detaljan program donosimo u nastavku: p..

Pročitajte više
Promocija knjige "Kopča" Nirhe Efendić u Vogošći

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na promociju knjige "Kopča" Nirhe Efendić koja će se održati u srijedu, 18. oktobra, s početkom u 18:30..

Pročitajte više
Buybook na Interliberu

Izdavačka kuća Buybook i ove godine će na zagrebačkom sajmu Interliber, u paviljonu 6 na štandu 5E, predstaviti svoja izdanja.   Ka..

Pročitajte više