Yükleniyor...

Pretraga proizvoda

Projekat Lazarus
-8%

Projekat Lazarus

Dana 2. marta 1908, devetnaestogodišnjeg Lazarusa Averbucha, jevrejskog imigranta iz Istočne Evrope, navodnog anarhistu, iz neposredne blizine upucao je šef čikaške policije.

Stoljeće kasnije, Vladimir Brik, mladi istočnoevropski pisac u Chicagu, opsjednut je pričom o Lazarusu. Želeći dokučiti istinu i napisati knjigu o njemu, u društvu prijatelja Rore, ratnog fotografa iz Sarajeva, Brik kreće na putovanje Averbuchovim stopama­ – od Kišinjeva do Chicaga, ali put ih odvodi i do Ukrajine, Moldavije i Bosne i Hercegovine.

Kroz historiju pogroma i siromaštva u osvit 20. stoljeća, te prizmu današnjeg krajolika jeftinih gangstera i još jeftinijih prostitutki, priče Averbucha i Brika neraskidivo se prepliću, stvarajući originalan, provokativan i zabavan roman koji potvrđuje Aleksandra Hemona kao jednog od najdinamičnijih i najbitnijih književnih glasova našeg vremena.

 

“Odmjerna, jasna slika nepravde, još rječitije iskazana drčnim humorom autora.”

Los Angeles Times

Hemon Aleksandar

KM 25,00 KM 23,00
-
+
WhatsApp

Podijeli stavku :

Opis proizvoda

author

Hemon Aleksandar

Aleksandar Hemon rođen je u Sarajevu 1964. godine. Početak rata u BiH zatekao ga je u SAD-u, gdje odlučuje da ostane, te počinje pisati na engleskom jeziku. Objavio je zbirke priča Pitanje Bruna, Ljubav i prepreke i Knjiga mojih života, romane Čovjek bez prošlosti, Projekat Lazarus, Kako su nastali Ratovi zombija, te memoarske knjigeNije ovo tvoje i Moji roditelji. Dobitnik je brojnih nagrada.

http://www.aleksandarhemon.com/

 

Najpopularnije iz kategorije

više